Loading...

Aké videá pozerajú Slováci na internete?

​Viacerí z nás sa už nevedia dočkať a tešíme sa na prvé výsledky nezávislého merania video obsahu od IAB ktoré jednotnou metodikou zmeria video inventory na slovenských portáloch. My sme sa zatiaľ pozreli na to, o čo mali Slováci najväčší záujem v rámci portálov zapojených do platformy VALETIN. Schválne neuvádzame konkrétne čísla, nakoľko každý publisher meria inou metodikou. Dá sa povedať, že jednotlivé stránky, nezostali dlžné nič svojej povesti, a ich návštevníci konzumovali práve redakčný resp. autorský a lokálny obsah. A práve z tohoto máme najväčšiu radosť. Toto teda nie je rebríček sledovanosti, ale uvádzame videá, ktoré v rámci jednotlivých publisherov dosiahli najväčší počet prehratí.

U vydavateľstva News and Media Holding zaznamenalo najväčší počet prehratí video Naj momenty z inaugurácie.

U Ringieru víťazí pravidelná relácia, s aktuálnym dielom Ťažký týždeň s Janom Gorduličom: Choré zdravotnícvto na Aktualitách a video NA STRIEDAČKE: Craig Ramsay otvorene o tom, prečo nevzal time-out, o chybách, aj o Hudáčkovi na portáli Sport.sk

Na technologickom portáli touchIT si držalo prvenstvo video Výmena staršieho smartfónu za nový Galaxy S10.

U rádiových webov si pripísalo najväčší úspech video na webe Europa 2 Kali otvorene hovorí: Takto to bolo naozaj s ukončením kariéry.

Prekvapil nás tiež úspech videa z portfólia Internet.sk na portáli imeteo.sk Okolie Levoče zasiahla supercela, diaľnica D1 je pod vodou.

Na JOJke bolo najprehrávanejším videom Inkognito.  

 

Viete aký je rozdiel medzi SVOD, TVOD a AVOD?

VOD – Video on demand, alebo video na vyžiadanie. S týmto pojmom sa už asi každý z nás stretol. Videom na vyžiadanie sa rozumie video ktoré si má možnosť používateľ spustiť v akomkoľvek okamihu. Zjednodušene sa jedná o väčšinu videí ako sú relácie či filmy v archívoch. VOD sú aj spravodajské, či iné videá na webstránkach publisherov, rovnako však videá v archívoch káblových operátorov, či filmy v opierke sedadla v lietadle. Stretli ste sa však s pojmami SVOD, TVOD, AVOD? Tu je ich stručný popis:

SVOD (Subscription based video on demand) – Do tejto kategórie spadajú videá ktoré sú dostupné na vyžiadanie pre predplatiteľov. Za takéto videá sa dajú považovať videá u služieb ako napr. Netflix, kde sú videá (filmy) dostupné po uhradení predplatného.

TVOD (Transactional based video on demand) – Sú tiež videá dostupné po úhrade (transakcii), avšak sem spadajú videá v službách kedy nie je vyžadovaná úhrada predplatného, ale umožňujú jednorázovú platbu za konkrétny titul.

AVOD (Advertisement based video on demand) – Model pri ktorom sú videá dostupné pre divákov zadarmo. Pri tomto modeli puhlisheri prehrávajú spolu s video obsahom aj reklamné spoty. Typickým príkladom AVOD su videá v platforme VALETIN.

 

Ďakujeme, že ste si prečítali náš ďalší blog. Ak sa Vám blog páčil, nezabudnite sa prihlásiť na odber newslettera nižšie.

PS: Dúfame, že si užívate leto tak ako sa patrí a želáme Vám aby ste si počas leta pozreli nejaký kvalitný slovenský video obsah na internete.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettera Valetin a dostávajte novinky z prvej ruky.